Zaterdagopvang voor kinderen met een beperking
 
Op onze prachtige kindvriendelijke Zorgboerderij bieden wij zaterdag –opvang aan kinderen met een beperking.
Kinderen met vormen van Autisme, ADHD, en/of een verstandelijke beperking behoren o.a. tot de doelgroep.
In een kleine groep van 4 tot 6 kinderen per dag bieden wij onder ervaren begeleiding diverse activiteiten aan.
Hierbij staan vooral het plezier en de ontspanning bij het kind voorop. Daarnaast kan er gewerkt worden aan individueel gestelde doelen. Zoals samenwerken met andere kinderen, meer zelfvertrouwen krijgen of juist veel energie kwijtraken!!
Zorgboerderij Drentheland is een veelzijdig agrarisch bedrijf, aangepast aan mensen met een beperking. De hoofdtak is de  geitenhouderij met zuivelverwerking waar verschillende soorten kazen worden gemaakt. Ook zijn er legkippen en kuikens en varkens met biggetjes. De producten hiervan worden in ons landwinkeltje verkocht. Paarden, koeien, duiven, konijnen en natuurlijk onze hond maken het bedrijf compleet.
Voor de zaterdag-invulling hebben we dan ook vele mogelijkheden om een gevarieerd dagprogramma aan te bieden. We kunnen met elkaar de dieren verzorgen. Zoals eieren rapen, konijnen voeren en lammetjes melk geven. Dit geeft verantwoordelijkheids gevoel, de dieren rekenen immers op jou! Daarnaast zijn er volop mogelijkheden om te spelen. Zoals op de skelters, de trampoline, (tafel)voetbal, tafeltennis etc. Er kan paard gereden worden of we maken een rit met de huifkar. Bij slecht weer vermaken we ons in de stallen en organiseren we activiteiten in de kantine zoals iets bakken of knutselen. Ook staan we open voor ideeёn van het kind of ouders/verzorgers.
De kosten voor zo’n gezellige maar ook leerzame dag op de boerderij kunnen betaald worden uit het PGB.
We vinden het belangrijk om onze cliёnten een veilige en vertrouwde omgeving te kunnen bieden. De rust en ruimte op de boerderij dragen hier aan bij. De vaste begeleiding zorgt ervoor dat kinderen zich op hun gemak kunnen voelen en zichzelf kunnen ontwikkelen.
Zaterdagopvang
Waar:
Zorgboerderij Drentheland ligt in Een, nabij Norg, Zevenhuizen, Roden en Haulerwijk.
Voor wie:
Op onze prachtige kindvriendelijke Zorgboerderij bieden wij zaterdag opvang aan kinderen met een beperking.
Informatie:
Voor meer informatie kunt u altijd contact opnemen met:
Hilde Venema
 
 
 
 
Activiteiten o.a.
 
paardrijden
 
 
knutselen
 
 
dieren verzorgen
 
 
knutselen 2
 
 
spelen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Links
 
Copyright 2011 Drentheland