Dagbesteding

Drentheland is geen zorginstelling maar een ‘echt’ boeren bedrijf met een aantal extra’s die het mogelijk maken dat mensen met een begeleidingsvraag er een zinvolle dagbesteding hebben.

Er is plaats voor een kleine groep deelnemers per dag. Door deze kleinschaligheid is er volop ruimte voor persoonlijke aandacht en kunnen we eenvoudig inspringen op ieders specifieke wensen en behoeften. Deelnemers uit verschillende doelgroepen kunnen op Drentheland terecht, mits passend bij de groep en de begeleidingsvraag. De nadruk ligt op de mogelijkheden van ieder en niet op de beperkingen. We noemen ons: ’team Drentheland’. Eigenaren en deelnemers klaren gezamenlijk de klussen, gelijkwaardigheid is erg belangrijk. Voor iedereen worden in overleg passende werkzaamheden en activiteiten gevonden. Het plezier van de cliënt staat hierbij altijd voorop, want leren moet vooral leuk zijn!

Naast de verantwoordelijke bezigheden zoals dieren verzorgen (er zijn naast varkens, koeien en kippen ook  pony’s, konijnen, cavia’s en duiven), stallen uitmesten, eieren rapen, tuinieren, kantinewerkzaamheden of helpen met het klaarmaken van bestellingen is er natuurlijk ook tijd voor ontspanning. Zoals gezellig pauze houden, even puzzelen, met de bedrijfsbus boodschappen regelen, creatief bezig zijn of iets bakken. Bij Drentheland hoeft niemand zich te vervelen!

De doelstelling van het verblijf op zorgboerderij Drentheland verschilt per cliënt.

Uitgangspunt is dat een leuke, zinvolle en leerzame daginvulling wordt geboden aan mensen met een zorgvraag. 

Het werken op Drentheland kan ook een tussenstap zijn op weg naar meer zelfstandigheid of regulier werk.

De rust, ruimte, veilige omgeving en vertrouwde begeleiding zijn de basis voor ontwikkeling. De zorgboerderij is zelfstandig en de dagbesteding kan zowel uit eigen middelen, een PGB als uit ZIN  

( via BEZINNZorg) worden gefinancierd. Wij kunnen u eventueel ondersteunen bij het aanvragen van een indicatie.

Voorbeelden van de te kiezen activiteiten:

  • Dierverzorging 
  • Hout stapelen
  • Reparatie en onderhoudswerkzaamheden
  • Gras maaien, schoffelen, zaaien, planten, oogsten
  • Boerderijwinkel
  • Meehelpen bij klaarmaken van bestellingen
  • Kantinewerkzaamheden, boodschappen doen (onder begeleiding)
  • Even helemaal niets doen en genieten van alles om je heen!