Over ons

Visie

Diervriendelijkheid en respect voor mens en milieu staan bij Drentheland voorop. Het streven is om zo dicht mogelijk bij de natuur en de mens te staan en de natuurlijke kringloop in stand te houden. Het werken op de boerderij samen met mensen met een beperking sluit hier perfect op aan.

Bijna 20 jaar lang werd er op Drentheland op biologische wijze geboerd met het daarbij behorende keurmerk voor de producten. Toen de overheid de controlekosten voor kleinschalige boerenbedrijven gelijk ging trekken met de ‘groten’ en de kosten vervijfvoudigd werden besloten we het biologisch keurmerk los te laten en op eigen wijze verder te gaan. De manier van boeren bleef onveranderd; dieren verblijven in ruime strooiselstallen met weidegang en geneesmiddelen zijn vrijwel niet nodig. Voor de veevoeders werken we samen met akkerbouwers uit de nabije regio welke in waterwinningsgebieden telen waar strenge regels gelden ten aanzien van het grondgebruik. Ook maken we gebruik van reststromen van voedingsproducten zoals brood van de bakker. Waar veel grondstoffen voor biologische veevoeders uit het buitenland moeten komen zijn bij ons de lijnen kort en wordt milieubelasting voor transport tot het minimum beperkt.

Varkens die wroeten in de modder, kippen die insecten zoeken in hun uitloop en koeien die grazen in de wei; dat is waar we op Drentheland blij van worden!

Achter de producten die we maken kunnen we dan ook volledig staan, ze zijn lekker en gezond! Ze worden ambachtelijk bereid zonder onnatuurlijke kleur, geur,-en smaakstoffen en conserveringsmiddelen. Op deze manier willen wij verantwoorde, duurzaam geproduceerde producten rechtstreeks aan de consument aanbieden tegen een betaalbare prijs.

De verse eieren, en kip, varkens- en rundvlees worden in eigen landwinkel verkocht. Meer informatie hierover vindt u op de pagina ‘Verkoop boerenproducten’.